Рецидивистът Петър Попчев, който беше задържан за побой на мъж, доведен до кома, в градинката край ж.п. гарата в Бургас, остава в ареста. По внесено искане от Районна прокуратура-Бургас, дъдът задържа под стража побойника, който е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на мъж

Той е обвинен за това, че на 19 юни 2016г. в гр.Бургас, площад „Царица Йоана“ - градинката до ж.п. гарата, в условието на „опасен рецидив“, нанасяйки множество удари с ръце в областта на лицето, причинил средна телесна повреда на мъж, изразяваща се в разстройство за здравето временно опасно за живота.

Според прокурора, от събраните към момента доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Петър П. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие, като мотивира твърдението си с тежестта на наказанието за подобно тежко умишлено престъпление, която е „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 12г. Прокурорът добави, че той може да извърши ново престъпление, като тази възможност се обуславя и от факта, че той вече е бил осъждан за опит за убийство.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и задържа под стража Петър П. Определението на Районен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

Същевременно днес стана ясно, че служители на Първо РУП са задържали и другиите двама участници в побоя над 36-годишен мъж от с. Габра, община Елин Пелин. Биячите са 33- годишният Тихомир Д. от с. Боровица, област Видин и 42-годишния Георги Д. от Бургас. Полицията е установила, че ударът спрямо 36-годишния пострадал е нанесен от Тихомир Д., който заедно с Г.Д. са задържани за срок от 24 часа.