100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в продължение на една година и шест месеца задължителни срещи с пробационен служител – това наказание наложи Районния съд в Поморие на служител от Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” представил пред директора на службата фалшива диплома за средно образование.

Според обвинението, подсъдимият Н.Т., който иначе е с основно образование, два пъти представял дипломата-менте за завършено средно пред официални власти. Първият път –през август 2012 г. на директора на Професионална гимназия по дървообработване „Георги Кондолов” в Бургас показал Свидетелство за завършено средно образование, издадено уж от СПТУ по туризъм „Алеко Константинов” в Поморие, а втория път – през март 2014 г. и пред шефа на предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” в Община Поморие.

Срещу подсъдимия бе повдигнато обвинение за документна измама. Той призна вината си, сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районния съд в Поморие.