„Очевидно е налице една заблатена среда” – Така главният прокурор Сотир Цацаров обобщи днес в Бургас ситуацията по морето. Той пристигна, за да извърши спешна ревизия на знаковите дела в региона и да проследи лично движението на разследването за гангстерската престрелка в Слънчев бряг от 8 юни т.г.

„Ако инцидента в Слънчев бряг, не се беше случил, на глас никой нямаше да каже, че това море, всъщност е блато. Сезонът щеше да приключи по нормалния начин, както всеки друг, при който съответните играчи на тази територия участват”, каза Цацаров. Обвинител №1 бе категоричен, че конфликтът в Слънчев бряг от 8 юни т.г., при който загина гардът Александър Алексиев, а Димитър Желязков-Очите бе ранен при престрелка с хора на Божидар Кузманов-Кравата, не като спор за парко, а за наркомясто.

„Как изглеждат нещата, ако разглеждаме този инцидент като спор за място. Под място аз разбирам спор за територии, източник на доходи от престъпна дейност”, каза той.

„Този човек (б.а. Митьо Очите), след като изтърпява присъдата си и излиза на свобода, възстановява целия си икономически потенциал под формата на легална търговска дейност, и целия си възстановява силов потенциал, под формата на нелегална дейност. Това означава, че в за периода, в който той е започнал да прави това или е запазил съществуващото в момента, е успял да го доизгради. Това не само не е било обект на наблюдение, а камо ли на някакви конкретни мерки, които на първо място са длъжни да предприемат органите на реда”, посочи Цацаров.