Tри години затвор получи ученик от гимназия в Лом, убил с отвертка съученик. Престъплението е извършено докато момчето е било само на 15 години, съобщава Нова тв.

Жертвата бил в по-горен клас. Двамата се срещали от време на време „във връзка с употреба на наркотици”, посочва обвинението. Именно по тази причина те се скарали. Стигнало се и до размяна на удари. За изясняване на отношенията двамата решили да се срещнат на 8 декември 2014 година пред училището. Всеки от двамата решил да отиде, придружен от брат си. Страхувайки се да не бъде бит, обвиняемият отишъл с по-големия си брат. На тръгване взели за всеки случай две отвертки.

Късно вечерта в уговорения ден четиримата се срещнали пред училище, където започнал скандал. Последвал побой, подсъдимият извадил отвертка от джоба си и започнал яростно да мушка опонента си, докато той не се свлякъл. После, заедно с брат си избягал. Изхвърлил едната от отвертките в контейнер, а другата се счупила по време на побоя и останала на мястото на инцидента.

Пристигналите на място медици незабавно транспортирали пострадалия до болница, но въпреки положените усилия той е починал. Непосредствената причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма със счупване на черепа. Виновникът първоначално признал вината си, но в последствие с друг адвокат не е признал е отказал да дава обяснения. Решението на съда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.