Районният съд в Бургас оправда бившата вече архиварка в окръжната прокуратура Зорница Атанасова, обвинена за кражбата на веществени доказателства по 18 дела. Сред тях са пари, злато и бинокъл марка „Галилео”, изчезнали в периода 18 март 2009 – 19 март 2012 година.

Доказателствата се изпарили мистериозно от хранилището на магистратурата и в специално нает за целта сейф в банка. За това е обвинена служителката Зорница Атанасова. През цялото време тя твърдеше, че е е невинна и е изкупителна жертва. И подчерта, че през посочения период достъп до хранилището са имали не само тя, но още пет души. Сред свидетелите по делото бяха окръжната прокурорка Калина Чапкънова и прокурор Ангел Георгиев, който бе обвинител по част от делата с изчезналите доказателства. В хода на съдебното разследване станало ясно, че част от парите- фалшиви долари, иззети като доказателства, са били архивирани в БНБ, а не са останали в хранилището на магистратурата.
Съдия Дияна Ганева, която води наказателното производство, още на първото заседание по делото в прав текст определи методиката за съхранение на доказателствата, въведена в окръжната прокуратура като „безстопанствен двор”.