46-годишният софиянец Атанас Динев блъсна с лека кола „Нисан 350Z” ирландско семейство в района на „Съни Дей-3“ в Слънчев бряг, след което изчезна, а жената-пешеходка Розалин почина ден по-късно в отделението по Реанимация в Бургас. Случаят придоби публична популярност през лятото на 2014 година. Окръжният съд в Бургас даде шофьора-беглец 2 години лишаване от свобода.

Бургаският апелативен съд измени присъда на Окръжния съд в града и увеличи от 2 г. на 3 г. ефективното наказание „лишаване от свобода“ спрямо Атанас Динев. Той е признат за виновен за това, че на 18 юли 2014г., около 22.00 ч., на главен път, в посока към Бургас, на кръстовището за с.Тънково в „Слънчев бряг“, при управление на лек автомобил, е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е катастрофа с неправилно пресичащ пътното платно пешеходец и по непредпазливост е причинил смъртта на гражданка на Р. Ирландия. Пострадата е била с тежка черепно-мозъчна травма, като деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл.343, ал.3, б. „б“, вр с чл.343, ал.1 от НК, съобщават от Апелативен съд- Бургас.

С присъдата си магистратите са увеличили и размера на наложеното наказание „лишаване от правоуправление на МПС“ от 4 г. на 5г.

Около 22.00 ч. На 18 юли 2014 г. жената и нейният съпруг се прибирали към жилището си в к-с „Съни дей 3“. Пресичали главния път, когато били блъснати от движещия се с 52,5 км. в час лек автомобил, управляван от подсъдимия. Пострадалата е била ударена от предната част на автомобила, в панорамното стъкло, като в последствие тялото паднало до десния банкет. Жената е починала вследствие на причинената тежка черепно-мозъчна травма. Подсъдимият избягал от местопрестъплението, като е установен дни по-късно от полицейските служители.

Решението на Апелативен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред ВКС.