Делото за двойното убийство на майка и дъщеря в кв. Долно Езерово се развива светкавично. До разпит на свидетели и вещи лица така не се стигна. Те бяха освободени, след като Драгия Радневски си призна за престъплението и поиска съкратен процес. Така присъдата му ще бъде намалена с 1/3. На 27-ми октомври миналата година той застреля приятелката си Иванка и нейната майка Тонка, докато садят чесън в градината си.

Това, което искаха роднините на убитата Иванка, изненада както прокурора, така и съдията. Синът и дъщерята на убитата поискаха кръвнина в размер на общо 300 000 лева. Иск, който държавното обвинение определи, като недопустим. След това кръвнината спадна на 200 000 лева, защото се оказа, че синът не може да бъде конституиран, като граждански ищец, а само дъщерята Антониа.

След като съдия Захарин Захариев обяви, че молбата на Божидар е нелигитимна, адвокатът му Анна Матеева Евтимова напусна залата, защото не е назначена като особен представител. Сега делото продължава без един от адвокатите и без свидетели.