Децата на Иванка Стоянова, която бе хладнокръвно застреляна от своя приятел Драгия Радневски, искат убиецът да плати 300 000 лева кръвнина. В съдебната зала синът Божидар Стоянов поиска 100 000 лева, а дъщерята Антониа 200 000 лева. Сумите втрещиха държавното обвинение, което заяви, че исковете са недопустими. След изказването на прокурора обаче, синът завиши иска си на 200 000 лева.

Цифрата предизвика възклицанието на съдия Захарин Захариев: „Той може да поиска и 1 милион лева...”.

На 27-ми октомври миналата година Драгия Радневски, който работел като автомонтьор, застреля с ловна пушка приятелката си Иванка и нейната майка Тонка. Драмата се разигра в градината на двете жени в кв. Долно Езерово. А патроните били предназначени за лов на пернат дивеч.

Молбата на сина на убитата Иванка за конституирането му като граждански ищец и частен обвинител е отхвърлена от съда. Причината е, че неговият адвокат Ана Матеева Евтимова не е била упълномощена за особен представител на Божидар. Това трябва да стане в съда, а не е направено. Съдия Захариев заяви, че молбата е нелигитимна. Така като частен обвинител и ищец остава само дъщерята Антония, която иска 200 000 лева кръвнина.
Адвокат Матеева току-що напусна залата.