Бургаската районна прокуратура прекрати разследването на мелето между ученички – възпитанички на СОУ „Добри Чинтулов” в Бургас. Конфликтът се разрази през март т.г. и втрещи със своята жестокост и безпардонно отношение на подрастващите целия педагогически състав и граждани.

Според преподаватели между двете момичета тлеела вражда от една година. Често влизали в грозни скандали пред очите на съучениците си. Сред „най-ласкавите”, които си разменяли били "убито куче", "изпаднала наркоманка", "боклук" и „кучка”. В междучасието, квалификациите били заменени с меле.

18-годишната Илияна Д. хванала за косата съученичката си Яница, блъснала главата й в чина, а накрая я ударила в лицето с бутилка, пълна с минерална вода. След побоя Яница бе приета в болницата с контузии и леко мозъчно сътресение„ Цялата работа беше, че Яница взе да нарежда Илияна като куче сама си, курва... Тя се ядоса и я удари. Удари й два-три чумбера, не я е спуквала от бой”, разказват съученици на момичетата.

Случаят бе предаден на прокуратурата, но с постановление от 25 март т.г. магистратите прекратяват наказателното производство. Мотивите: „След обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на досъдебното производство, прокуратурата е преценила, че няма извършено престъпление по чл.131 ал.1 т.12 вр. чл.130 ал.1 от НК, а именно нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Категорично е доказано, че между двете момичета е имало предишни конфликти поради влошени междуличностни отношения. „Установено е, че пострадалата Яница Я. преди да бъде ударена е обидила Илияна Д. с думи насочени към нейното семейство и нея самата, което е била и причината за нанасянето на ударите. Назначената съдебномедицинска експертиза е установила, че Яница Я. е получила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, сътресение на мозъка, като мозъчното сътресение е лекостепенно и се квалифицира като временно разстройство на здравето неопасно за живота”.

Установено е, че действията на Илияна Д. не са били извършени по хулигански подбуди, като в случая е извършено престъпление от частен характер, което се възбужда по тъжба на пострадалия отправена до районния съд, казват от прокуратурата. Постановлението може да се обжалва в 7-дневен срок.