Апелативният съд потвърди наказанието на Валентин Стоянов - надзирател в Бургаския затвор, осъден условно за взет подкуп, даден му, за да предаде мобилен телефон на лишен от свобода.

Стоянов e признат за виновен за това, че на 25 юли 2013 г., към 16.00 ч., в Бургас, в района на Автогара „Запад“, в качеството си на длъжностно лице - надзирател в затвора в Бургас, приел от жена дар - парична сума в размер на 200 лв. В замяна той трябвало да наруши службата си, а именно да внесе мобилен телефон и да го предаде на лишен от свобода мъж, в нарушение на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража - престъпление по чл.301 , ал.2, вр. ал.1 , вр. чл.54 от НК.

На Стоянов е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години. Наложена му е и „глоба“ в размер на 1000 лв.

Подсъдимият е задържан на 25 юли 2013г. в гр.Бургас от полицейски служители, непосредствено след като е получил мобилния телефон и банкнотите, които са били предварително белязани.

Решението Апелативен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред ВКС.