Бащата, която се превърна в чудовище за собствената си дъщеря – Петко Полименов от Черноморец, получи нова присъда, заради това, че не плаща издръжка на децата си. Той в момента е в затвора, тъй като е осъден на 16 години лишаване от свобода заради многократни сексуални контакти с малолетното си момиченце. Драмата шокира жителите на Черноморец през 2011 година.

Сега по внесен обвинителен акт на Районна Прокуратура – Бургас, Районният съд постанови осъдителна присъда, с която 39-годишният насилник получи общо ефективно наказание от 8 м. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, за неплащане на издръжка на двете си непълнолетни деца - престъпление по чл.183 ал.1 вр. чл.23 ал.1 от НК.

Петкое признат за виновен за това, че в периода от м. януари 2013 г. до м. август 2015 г., след влязло в сила на 03.01.2013 г. съдебно решение, по което е бил осъден да заплаща месечна издръжка от по 120 лв. на своите дъщеря и син, съзнателно не изпълнил задължението си и в продължение на 32 месеца не заплащал дължимите месечни издръжки, възлизащи в размер общо на 7680 лв. – две престъпления по 183 ал.1 вр. с чл.23 ал.І от НК, съобщиха от Районен съд-Бургас.

Петко Полименов в момента изтърпява присъда от 16 години „лишаване от свобода“, влязла в сила през 2012 г. за изнасилването на дъщеря си.

При разследването е установено, че по време на изпълнение на наказанието „лишаване от свобода“, притежаващият имоти на значителна стойност Петко се е опитал да продаде жилището, в което живеят бившата му съпруга с двете им деца.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Бургас.