Нов процес срещу бившия шеф на общинската фирма „Бургасинвест” Атанас Щерев, подсъдим за смъртта на 18-годишната Антоанета Димитрова, загинала на пешеходна пътека, започва в Апелативния съд на 18 април. Делото за трагедията се възобновява на втора инстанция по-малко от два месеца, след като Окръжния съд снизходително наложи на Щерев присъда от 3 години лишаване от свобода, но в затворническо общежитие от открит тип. „Това не е правосъдие, а подигравка с паметта на детето ни”, обявиха родителите на загиналата ученичка. Ексшефът на общинската фирма пък сега иска условна присъда.

Макар да се признава за виновен, според него не било справедливо да получи ефективно наказание. Според обвинението, на 5 януари 2014 г. Щерев прегазил ученичката от Търговската гимназия със служебния си автомобил, докато още ненавършилото 18-годишно момиче пресичало пешеходната пътека. След удара тя изпада в мозъчна смърт и почива пет дни по-късно в бургаската болница. Две години бившият шеф на „Бургасинвест” така и не намерил смелост да се озове очи в очи с близките й, за да изкаже съболезнованията си за случилото се. Вместо това, изпращал посредници-свои подчинени. Той направи това едва през февруари пред съда.
Щерев е подведен под наказателна отговорност по чл. 343, ал.3"б" и ал.4 от НК- за причиняване на смърт при катастрофа. От 3 до 10 г. затвор, а в особено тежки случаи - от 5 до 15 години лишаване от свобода, предвижда законът за това престъпление.