Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, остава за постоянно в ареста. Това реши днес съдът, съобщи Нова телевизия. Невръстните деца - момче на 5 години и момиче на 3 години, бяха открити мъртви в дома им в четвъртък.

Адвокатът на обвинената заяви, че майката години наред е била малтретирана физически от мъжа й. Освен това тя е била сексуално насилвана от нейния свекър.

Снощи десетки жители на града се събраха, за да почетат паметта им. В Сандански всички коментират двойното убийство. В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, но има и такива, които не я винят.

„Лесно е да обвиняваме хората. Не е редно да говорим, когато не сме наясно със ситуацията”, смятат част от жителите на града.

Местните настояха институциите да обръщат много повече внимание на сигналите за домашно насилие. Погребението на децата се състоя в събота сутрин.

Днес дежурният съдя Красимир Аршинков постанови най-тежката мярка "задържане под стража", съобщи Радио "Фокус" - Пирин. Защитата на 32-годишната жена е поверена на служебен защитник от София. По негови думи майката не е признала, че е извършила жестокото престъпление.