По искане на Окръжния прокурор – Бургас бе взета мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни спрямо Александър Г. – гражданин на Република Северна Македония. Той е обявен за издирване (по искане от ИНТЕРПОЛ – Скопие) с цел арест и екстрадиция за извършено тежко пътнотранспортно престъпление.

В искането е описана и кратка фактическа обстановка на извършеното престъпление. В нея е посочено, че Александър Г. не е спазил правилата за движение по пътищата и е управлявал МПС под въздействие на алкохол. В даден момент е загубил контрол върху управлявания от него автомобил, напускайки пътното платно, като МПС се е озовало върху железопътна линия, по която се движил влак в същата посока, който не е бил в състояние да спре. На двама от пътниците са били причинени телесни повреди, а други двама са починали. Престъплението е осъществено на 19.08.2011 г.

За това престъпление съдът в Република Северна Македония е наложил на Александър Г. наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

От справката за съдимост на Александър Г. е видно, че е осъждан и в България. Присъдата на Районен съд – Разлог е постановена отново за извършено престъпление по транспорта, осъществено в град Банско. Тя е влязла в законова сила на 27.03.2018 г.