Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Апелативния съд в Бургас на Динко В., подсъдим за садистичното убийство на животновъд през март 2015 г. Според обвинението, убиецът, вързал краката на жертвата си с въже на автомобила си, а след това влачил разчленения труп на покойника до сметище на няколкостотин метра от мястото на престъплението, натрупал гуми, отпадъци, части от возилото върху безжизненото тяло, а след това запалил огън и избягал.

По-късно разрязал с ъглошлайф колата си и струпал ламарините върху пепелището. А на следващия ден събрал остатъците от трупа на загиналия, частите от колата и пепелта, натоварил ги в ремарке и ги изхвърлил във временно сметище, находящо се в североизточния край на бургаския кв. „Банево“, в посока кариера за добив на инертни материали.

Престъплението е било разкрито след прецизен анализ, за който криминалистите у нас са се обърнали за съдействие към чуждестранни експерти. Експертизата е извършена от австрийски учени в Съдебно-генетичната лаборатория при Института по съдебна медицина към Медицинския Университет в град Инсбрук. Тя е доказала ДНК на пострадалия по много малкото отрити обгорели костици от тялото на жертвата, открити сред пепелището.

Динко преди месец бе осъден на 18 години затвор. В съдебно заседание обаче на подсъдимия е взета мярка на неотклонение парична гаранция от 1000 лева.

Срещу определението на съда бе изготвен и внесен протест от страна на Окръжна прокуратура – Бургас. В него е посочено, че постановеното спрямо Динко високо наказание е реална предпоставка той да се укрие и да направи опит да осуети изпълнението на осъдителната присъда. Посочено е също така, че мярката за неотклонение „задържане под стража“ е единствено адекватна в този случай и такава трябва да бъде наложена спрямо Динко. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.