Промяна на присъдата от доживотен затвор без право на замяна само в доживотен затвор поиска 21-годишният Мартин Трифонов от Апелативния съд в Бургас.

Той беше признат за виновен от Сливенския окръжен съд за бруталното убийства на 6-годишната Кристин Георгиева от село Сотиря. Прокуратурата поиска присъдата да бъде потвърдена.

Фактът, че Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания, не е възпрепятствал процеса и това, че в практиката до момента няма нито едно помилване на осъден с най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, посочи като аргументи за намаляване на присъдата служебният адвокат на подсъдимия Дойчин Дойчев.

Пред съда Мартин Трифонов заяви, че осъзнава какво е извършил и разбира колко жестоко е то, но помоли бургаските магистрати да се смилят над него, предаде БНР. В подкрепа на пострадалото семейство пред съдебната палата се събраха жители от село Сотиря.

Апелативният прокурор Иванка Козарева поиска присъдата да бъде потвърдена. Решението на съда се очаква в законоустановения двумесечен срок.