"За кой инцидент на Росенец говорите? Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближават избори, явно влязохме в предизборна ситуация. Ако това наричате инцидент - опита на един неуспял политик да щурмува Зимния дворец. Този опит е неуспешен, защото това не е Зимният дворец, вътре не е Керенски, той е с гумена лодка, а не Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа"- С тези думи главният прокурор Иван Гешев коментира случилото се на брега пред имението, свързано с Ахмед Доган, където гардове на НСО с агресивни действия не позволиха на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и други български граждани да посетят публичния плаж..

Той обеща, че прокуратура ще извърщи проверка на всичко, което е от нейната компетентност, но обществото да не очаква от тях политически изказвания. "Да коментираме политици, да влизаме в тяхната игра, защото искат да се чувстват значими. По-скоро ситуацията, която видях, беше смешна. А ако това са били служители на НСО, е проблем на вътрешна служебна проверка. Ако има данни за престъпления, това е проблем, с който се занимава прокуратурата. Така че това са проблеми на други институции", отбеляза още Иван Гешев.

Той продължи изказването си с това, че уважава българската държава и затова не си е позволил кадрови политики на други институции. "Дали министър-председател ще уволни някой министър или шеф на ГДБОП, дали президента ще си вземе кадрови решения, мен не ме интересува. Мен ме интересува аз да вземам правилните решения за това, за което отговарям", посочи Гешев.