Добрин от Карнобат спечели преди минути "Игри на волята". Той получи чек за 200 хиляди лева, които ще дари за опазването на околната среда.

Добрин от Карнобат беше един от най-загадъчните играчи в "Игри на волята". Той нито веднъж не показа излишни емоции, не игра подмолно, не приложи стратегия, защото нямаше такава. Беше честен и искрен докрай и затова го мислеха за странен, а някои твърдяха, че е леко чалнат. Идеите му за чисти плажове, чист въздух, самодейните му акции да почиства пясъка от бутилки и боклуци, будеха повече смях, отколкото съпричастие.
Живеехме много бедно в Карнобат. Мама сама ни издържаше. Започнах да работя от осми клас. Всички пари носех вкъщи, за да й помогна. През лятото работех на морето, бях едър и не ми търсеха бележка за годините. Работил съм и в чужбина. Там плащат повече за тежък труд. И досега помагам на семейството си.
Запарих се по екологията, а после по астрофизиката. Ако мога да следвам, ще избера тази специалност. С никого не станах приятел в игрите. Те плетяха интриги, стратегии, съюзяваха се, никой не разбираше, че трябва да играем честно, призна той. И все пак, когато но полуфинала си тръгна сътборникът му Пламен от Ямобл, Добрин се разплака като малко дете. Защото се беше привързал към него и Пламен изгоря заради стратегии, а не защото е слаб играч.

Показах, че може да се играе с доброта и позитивизъм, а не със злоба, подмолно и със стратегии. Смятам, че хората трбва да са добри. Често ме нагрубяваха, но аз не отвърнах със зло. Доброто ще победи в света. А не злото, но което се нагледах три месеца, каза добродушният атлет от Карнобат.