Изборът на правилния подарък е изкуство… А когато трябва да избереш перфектните подаръци за цялото семейство, това е предизвикателство от съвсем друго естество.

Затова на помощ идват нашите предложения за подаръци за всеки един член на семейството. За майка, за баща, за сестра, за брат, а защо не и за всички наведнъж – виж нашите предложения.

За майка

Красиво бижу, парфюм, дреха или козметика – всички сме правили тези подаръци за майките в семейството ни. Но именно затова предлагаме нещо по-различно този път.

За майката, която има нужда от спасение от стреса, няма по-добър подарък от ново хоби, което да разсейва от мислите за отговорностите и задачите. Затова за майките с творчески нюх можем да изберем диамантен гоблен или мозайка, а защо не и комплект за рисуване по номера. За майките с афинитет към готвенето пък – нова готварска книга или билет за урок, на който да научи нова рецепта.

За баща

Често се оказва, че най-трудно се избира подарък за бащата в семейството. Хубавата книга обаче винаги спасява ситуацията, когато не откриваме друго решение на проблема.

Освен това за него можем също да изберем хоби материали или такива за личната колекция. Всеобщо подходящи подаръци са швейцарските ножчета и луксозните комплекти с всичко нужно за оцеляване.

За дете

Ако в семейството има дете, развълнувано да играе и да учи за света – изберете му образователна игра, която да го научи на много, и то по най-забавния начин. Търсете играчки, които не само забавляват, но и обучават. Например конструкторите, които развиват творческото мислене и уменията за решаване на проблеми. Или пък образователните комплекти, които правят ученето на думите и значенията им още по-забавни. Често предпочитан избор са предложенията от марките Djeco и Headu.

Творческите сетове са чудесен подарък, който да подпомогне потенциала на децата както в най-ранния етап от развитието им, така и в училищна възраст. Кинетичен пясък, комплект за рисуване или пък такъв с пластилин, моделин и глина и още подобни предложения са винаги подходящи.

За тийнейджър

При тийнейджърите изборът за подарък става малко по-труден. На тази възраст момичетата и момчетата търсят да открият себе си и хобитата, които ги интересуват истински. Затова и подарък, целящ да им помогне да направят това, е чудесен избор.

За момичетата изберете фантастична книга, пъзел или защо не карти таро. За момчетата подходящи подаръци пък са настолните игри, комиксите и мангата.

За цялото семейство

А когато изберем какво да поставим под елхата за всички близки, остава да направим решение какво да вземем за цялото семейство. За онези вечери, които прекарваме у дома и имаме нужда от забавни активности. За онези моменти, които ни се иска да посветим на добре прекараното време заедно. За тях нека изберем семейна настолна игра, в която да могат да се включат всички, или пък 3d пъзел, който да се издигне пред очите на цялото семейство, а след това да служи за украса в дома и приятен спомен за споделените мигове.

Подарък за мен

Накрая, но със сигурност не на последно място е важно да помислим и за себе си. Празниците са време, което мотивира всички ни да се стремим да се превърнем в своята по-добра версия и да радваме околните, но за да направим това, трябва първо да изпълним с радост себе си. А затова не е нужно дори да търсим голям подарък. Понякога единственото нужно е да се поглезим с нещо малко, ново и желано.

Красива чаша за чай, книга, която отдавна сме желали, свещ за моментите за релаксация, тефтер, в който да разписваме идеите и целите си или пък нова чанта, портмоне или портфейл за ежедневието – всички тези предложения са чудесни подаръци както за близък, така и за подарък от мен за мен.

А вие избрахте ли с какво ще зарадвате всички близки?