„Елегантността не означава да бъдеш забелязан – означава да бъдеш запомнен“. Този цитат е на Джорджо Армани – италианският моделиер, който със сигурност ще остане в историята като един от дизайнерите, оформили облика на съвременната европейска и световна мода. Основателят на едноименната модна къща, позната като Armani, добива известност и признание благодарение на своите изтънчени класически дизайни, колекциите от висшата мода и луксозните си кожени изделия.

Днес марката предлага огромно портфолио от висок клас дамски и мъжки дрехи, култови линии бельо, селективна козметика и парфюмерия, бутикови часовници и аксесоари. След Prada, Armani се счита за най-голямата модна компания в света и обхваща няколко бранда, смятани за емблематични – от луксозния Giorgio Armani , достъпен само в определени бутици на марката; през модерния, тренди Emporio Armani; до провокативния Armani Exchange.


Наричан „Кръстникът на модата“ и „Пионерът на червения килим“, Джорджо Армани е високо ценен от модните критици и боготворен от звездите на Холивуд, които има удоволствието да облича от почти 50 години. Армани стартира кариерата си през 1957 година като аранжор на витрини, но благодарение на своя талант и усет към дизайна, за няколко десетилетия успява да построи една истинска модна империя. Империя, която се превръща в синоним на елегантността и симплистиката. Всичко, което марката Armani създава, е превъплъщение на изяществото и вниманието към детайла – от подбора на материите до дизайна на опаковката. Това е тайната зад безпрецедентния успех на дизайнера, който в наши дни се смята за модна икона и е предпочитаният избор на звезди от ранга на Шарън Стоун, Жулиет Бинош, Бионсе и Анджелина Джоли.

Източник на изображение: freepik.com

Необходими са цели 7 години преди Armani да пусне на пазара първия си аромат. Изтънченото дамско ухание със семплото название „Armani“ е представено през 1982 година и веднага привлича вниманието на ценителите на луксозната парфюмерия. Шипровият аромат е първият от многото успешни парфюми на марката, който през 1984 година е последван от своя мъжки вариант – Armani Eau Pour Homme.

Когато модната къща представя Armani Code Eau de Parfum през 2004 година, фужерният мъжки аромат предизвиква истински фурор. Почти веднага излиза и Code Eau de Toilette, който днес е един от най-продаваните мъжки парфюми Armani и носи приза за Мъжки аромат на годината от наградите на The Fragrance Foundation, считани за Оскарите на парфюмерийната индустрия. Code е истински мъжкарски аромат; това е и първият ориенталски парфюм на Armani.

Цитрусовият коктейл от бергамот и лимон във връхните нотки отстъпва на наелектризиращата сърцевина от анасон, маслинов цвят и гуахаково дърво, за да завърши с феноменален финал – основа от топла кожа, зърна на тонка и пресен тютюн.

Успехът на серията Armani Code е вдъхновение за Code Femme – съблазнително флорално ухание за жени с елегатен дизайн и неустоим аромат. Искрящата свежест на червения портокал във връхните нотки се отдава на копринената мекота на жасмина; те ще се срещнат отново в сърцевината, където пикантният джинджифил ще нагорещи обстановката. Сладкият финал от мед, ванилия и сандалово дърво в основата придава на аромата необходимата плътност и усещане за докосване до кадифе.

Сред най-емблематичните бестселъри на Armani днес можем да открием Acqua Di Gioia Eau De Parfum – блестящо флорално-акватично ухание за жени, което вдъхновява цяла колекция от луксозни аромати на марката. Представен през 2010 година, Acqua Di Gioia носи духа и свободата на Жената Armani – прелъстителни морски нотки, преплетени с аромата на прясно откъсната мента и разцъфнал жасмин. За създаването на този парфюм Джорджо Армани се вдъхновява от летните си ваканции, прекарани на островите Пантелерия и Антигуа, където топлият дъх на вечнозелената гора среща свежия полъх на Средиземноморието.

Източник на изображение: freepik.com

Стихиите на водата и земята са съвършено балансирани в композицията на аромата, в който откриваме лимон и мента във връхните нотки, завладяващ жасмин в сърцето, както и неустоимо съчетание от кедър и кафява захар в базата.

Колекцията от парфюмни класики на Armani продължава с изключителната серия дамски аромати Sì, вдъхновени от съвременната, независима жена. Лицето зад тези необикновени парфюми е актрисата Кейт Бланшет, която завладява света на шоубизнеса и червения килим не само с таланта си, но и с безупречния си стил и елегантност, присъщи на Armani. Най-новото издание на култовия аромат е Sì Eau de Parfum Intense, който излиза през 2021 година – модерен прочит на култовия оригинал от 2013. Композицията включва емблематичния за Sì нектар от касис, който доминира в ароматите от серията. Чувствената комбинация между роза и Давана създава характерния интензивен ефект, а наситеността на сърцевината е смекчена от сладкия дъх на бензоин и пачули в основата.

Открийте колекцията от луксозни аромати Armani и нейните скрити съкровища, съчетаващи най-доброто от благоуханията на Изтока с деликатната европейска изтънченост. Ориенталски, флорални, акватични – парфюмите Armani остават истинска класика в парфюмерията благодарение на своя непреходен италиански стил.