Мъжете са свикнали с факта, че модата е насочена към жените. И представителите на силния пол започнаха да неглижират избора на правилното облекло за сън, предпочитайки шорти или слипове. Но това е грешка. Модата не стои на едно място и съвременните мъжки пижами са стилно облекло за почивка, състоящо се от горна част с или без ръкави и долна част - панталон или шорти.

Тъкани, използвани за направата на пижами

Човек прекарва една трета от живота си в сън. Приятно е да се спи само в комплекти от естествени материи, но се допуска и известно количество синтетика. Най-предпочитаните варианти са продуктите от памук, коприна и бамбук.

Мъжки пижами за зимата и лятото

Трикотажът се счита за най-добрият материал за изработка на пижами. Шивашките предприятия изработват изделия от плат по различни модели. Обикновено се предпочитат естествени тъкани. Подобна материя абсорбира излишната влага от повърхността на кожата, охлажда в жегата и затопля в студа.

Как да изберем правилната пижама?

След като решите вида на материала, трябва да преминете към избора на модел. Ако говорим за мъжки пижами, тогава всичко е просто. В много отношения изборът се определя от сезона. Производителите произвеждат комплекти за студения и топлия сезон. Комплектите за зимата са дълги панталони (евентуално с полар) и реглан с ръкави. Летният комплект се състои от тениска и широки шорти.

Оригинални и класически модели

Дизайнерите неуморно измислят нови модели пижами. Едно от изобретенията е спален гащеризон от трикотаж. Удобен, практичен модел е идеален за мъже . Всъщност това е ушита пижама, изработена от естествен трикотаж. Дългите панталони са свързани с горнището. Предимствата са очевидни - никакви части от пижамата не се повдигат и не пречат на съня. Що се отнася до изпълнението физиологични нужди, производителите са подсигурили гащеризоните със специални джобове.

Избор на мъжки пижами по цвят

За да не изглеждат нелепо, мъжете избират консервативни цветове. Производителите с удоволствие им предоставят такъв избор. Сиви, сини, зелени пижами – в тях силната половина от човечеството изглежда солидно. Но защо да не зарадвате себе си и семейството си с нещо по-забавно, особено когато става въпрос за нощно облекло за млад, креативен мъж? Мъжките пижами могат да са и в ярки цветове. Алтернативен вариант е раираната пижама. Или пижама, изработена в луксозен бляскав стил. Дизайнерите препоръчват на мъжете със сива коса да избират по-спокойни нюанси, а бургундските и алени пижами се препоръчват за младите хора.

Нощното облекло трябва да е преди всичко удобно. Тук не бива да има компромиси. Никога не жертвайте удобството за красотата. Мъжете, разбира се, рядко правят такива жертви. Пижамата не трябва да ограничава движението. Всяко неприятно усещане може да попречи на съня. По-добре е да изберете модел с един или два размера по-голям, отколкото да се мятате и въртите през нощта под завивките.

Ластикът на шортите и панталона трябва да е достатъчно свободен. Не забравяйте да опипате шевовете преди да купите пижамата. Те трябва да са почти невидими на допир. Декоративните елементи, копчета, райета също могат да ви попречат да спите спокойно. Трябва да пробвате пижами без да се смущавате и при най-малкото неудобство да зарежете модела в полза на друг, по-удобен.

Също така, когато купувате пижама за мъж, е важно да обърнете внимание на неговия характер и начин на живот. Тези, които обичат комфорта и удобството, ще предпочетат ежедневния стил. Мъж, който е свикнал с красив и луксозен живот вероятно ще е доволен от класически изумрудени или бургундски пижами с дълги ръкави.

Ако се колебаете с избора, заложете на памучна пижама. Това е приятен за тялото, "дишащ" материал, който ще ви стопли в студените зимни нощи, а през лятото ще ви осигури прохлада.

Чудесни модели мъжки пижами може да намерите в сайта на БулБел.