Бургас е вторият град в България, който стана част от международната карта на Sofar Sounds. Другата дестинация на музикалната поредица е София.

Sofar е световен формат тайни концерти, които се случват на нетрадиционни градски локации. Във фокуса са качествената музика и младите талантливи изпълнители, като винаги се канят по трима соло артисти или групи, които представят част от своето творчество.

Форматът съществува в над 350 града по целия свят. През 2017 г. за първи път стъпва в София и се радва на голям интерес - местата свършват за броени часове.

Досега в България са реализирани над 50 концерта, в които са участвали близо 200 изпълнители от страната и чужбина. На сцената на Sofar у нас са се изявявали както разпознаваеми имена като Прея, Рут Колева, Свилен Ноев, Мастило, Тони, Елена Сиракова, Илин Папазян, така и редица дебютиращи музиканти.

„Целта на формата е да представя нова българска музика и да й помага да достигне до по-широка аудитория.

Бургас вече е бил домакин на два Sofar концерта през 2020 г. и 2021 г. по покана на Община Бургас. От тази година събитията вече ще се случват регулярно и ще покажат един нов и разнообразен начин за слушане на музика на живо.

През 2022 година са планирани 3 концерта в Бургас – на 24 юли, 21 август и 16 октомври. Локациите винаги са различни и гостите разбират точния адрес в деня преди концерта, а имената на музикантите остават в тайна до последно. Организаторите разкриват, че ще канят млади изпълнители с авторско творчество от България и чужбина.

Записването за Sofar концертите става в международния сайт на платформата: https://www.sofarsounds.com/cities/burgas

Билетите за концертите в Бургас ще са на цена 10 лв.

Следете всички подробности и в социалните мрежи: https://www.facebook.com/SofarSoundsBurgas