По доста деликатен и завоалиран начин шеф Виктор Ангелов реши да се подиграе с „Ергенът“, който течеше по конкурентната на „Hell's kitchen” телевизия.

През изминалите няколко месеца ергенът Виктор, който е адаш на известния готвач, раздаваше рози на жените, които харесва. И така докато накрая не остана само една.

Това реши да направи и шеф Виктор Ангелов. В днешния предпоследен епизод останаха само трима готвачи – Николай, Валентина и Виктория.

На финала обаче място имат само двама. И именно тук шеф Ангелов реши да действа като ергена и вместо рози да подарява на избраниците си… златен черпак.

„Търся някой, с който да готвя рамо до рамо. Някой, който да ми казва „Да, шеф“ и аз да му казвам „Да, шеф“!

Шефс, този златен черпак е символ на вашия успех.

Ще подаря по един на двамата финалисти, които успяха да завладеят моята кухня“, каза шеф Ангелов.

„Още от първата ни среща знаех, че никога няма да те забравя. Колоритна, готина… Знам, че не винаги съм бил добър с теб.

Заради това искам да ти се реванширам.

Виктория, ще приемеш ли този черпак като символ на желанието ми да те видя и утре?“, попита шеф Ангелов първата финалистка, а тя прие.

„Енергията ти ме завладя като магия още в първия миг, в който видях как се вихриш в кухнята. Знаех, че можем да създадем заедно нещо велико.

Валентина, съгласна ли си да дойдеш с мен на финала? Ще приемеш ли този черпак?“, заяви известният готвач.

На свой ред Валентина каза „Да“.

Така за първи път ще има изцяло женски финал в „Hell's kitchen”, защото Николай отпадна на трето място. Като знак на уважение Виктор Ангелов му остави черната куртка.