Клиновете за тичане са неизменна част от облеклото на хората, които са свикнали да водят активен начин на живот. Те се отличават с невероятното си удобство, разтегателност и перфектно пасват на фигурата. Това позволява отлична поддръжка на мускулите.

Снимка: pexels.com

Важно е да изберете клин от висококачествена материя, която не изпотява и съхне бързо. Без значение от сезона, спортният клин трябва да осигурява максимум комфорт и проветривост.

Материите с високо качество са:

* издръжливи на износване.

* устойчиви на пране.

* предлагат еластичност.

* максимално удобство.

А всичко това е много важно за една дреха. За ежедневни спортни дейности е хубаво да се насочите към олекотени материи. Също така е добре материите да са еластични, за да позволяват максимална свобода на движение при спорт.

При избор на дамски клинове за бягане е хубаво да изберете такъв модел клин със синтетична материя в състава си. Памучните материи са винаги добра идея, но когато става въпрос за спортно облекло за бягане 100-процентовите памучни материи не са добра идея. Чистият памук задържа влагата, което не е гаранция за комфорт при продължително бягане.

Синтетичните материи са по-добър вариант за спортни дрехи. Полиестерът, спандексът и еластанът са добри материи за клинове за бягане, тъй като едновременно позволяват комфорт и предпазват от влага.

За създаването на зимни клинове за бягане с различна дебелина, спандекса е често използван. От зимните клинове има компресионни модели, които освен, че осигуряват топлина, помагат и на човек да се чувства по-слаб.

Естествено избора на материя зависи през кой сезон най-често спортувате. Ако бягате през пролетта и лятото, клиновете от мрежести олекотени материи са страхотен избор. Те осигуряват страхотна вентилация. Някои модели клинове от тънки синтетични материи са подходящи за загрявка и могат да се носят върху друг клин например. Те имат ципове, които позволяват удобното им сваляне.

Ако пък вашето време за бягане е през зимата и по-студените дни, то за вас са подходящи по-плътните и дишащи материи, които защитават от студ. Термо клиновете са идеални за студено време, тъй като запазват топлината на тялото и всъщото време предпазват от влага и не позволяват изпотяване.

Снимка: dress4less.bg

Снимка: dress4less.bg

Хубаво е да се знае, че при бягане, тялото се загрява и усещането за температурата ще ви се струва е по-висока. Добре е да се обмисля слагането на много спортни дрехи преди бягане.

Материите на определени модели спортни клинове за бягане предлагат също така и защита от замърсявания и микроби. Светлоотразителните материи са добър вариант за по-безопасно бягане, когато навън е полумрак например.

Много е важно спортния клин за бягане да следва естествената форма на тялото ни и да позволява свободно движение.

Изборът на дизайн на спортен клин зависи основно от вашия стил на бягане - дали предпочитате лекия джогинг или по-интензивно кардио. Той също така зависи и от модните ви предпочитания и желаното ниво на удобство.

Има модели на клинове, които се предлагат с най-различни екстри. Ако обичате различното и разчупеното, но също така харесвате и практичните решения, то за вас са подходящи тези с различни функции.

В заключение ще кажем - за бягане или не, клиновете превзеха ренда.

Те са секси. Всяка една нормална жена би искала да излъчва сексапил, дори и в най-обикновените дрехи. Клиновете впити в тялото ви, ще очертаят всяка негова извивка. Те дооформят изящната ви фигура и ви карат да се чувствате добре. А всички знаем, че когато жената се чувства секси е по-самоуверена. Резултатът е ясен - семпла дреха, която ви прави модерна и неустоима.