Осветлението на дома е от огромно значение за комфортната домашна атмосфера. Ако светлината е прекалено слаба или силна, ако нейният интензитет не кореспондира с предназначението на стаята, ефектът няма да е добър, което ще повлияе и на интериорните резултати. Тя би могла да бъде няколко вида – акцентираща, обща и локална. В зависимост от конкретната разновидност се избира и подходящото осветително тяло, както и нивото на осветеност (лумени). Цветната температура също е от значение, като има топла, неутрална и студена.

Какво е приложението на лампионите

Лампионите изглеждат много модерно решение, а в комбинация с удобно канапе, присъствието им в дома ни ще е незаменимо. Те са стоящ вид лампа и се предлагат във всевъзможни дизайни, така че да се впишат в общия интериор и да го подчертаят. Използват се за четене или за слабо осветяване на помещението, в което се търси комфортна обстановка и максимален уют. Изработват се от различни материали, като алуминий, пластмаса, дърво и др. Има както луксозни модели, така и по-евтини, разказват от онлайн магазин Mömax.

Лампиони Mömax

С какви дизайни се предлагат

Покупката на лампион е на първо четене нещо елементарно, но не след дълго се оказва, че определено има върху какво да се помисли. Дизайнът на лампата е основен критерий за избор, който определя финала. Ето и някои добри варианта:

  • Класически модел с единична стойка и кръгла горна част в кафяво – страхотно допълнение към обзавеждането във всекидневната, където обстановката трябва да предразполага към почивка и да е приятна;

  • Лед лампион с извита стойка – креативно решение, което отлично би се вписало в тона на модерния градски дом, в който линиите са изчистени, претрупването с мебели е забранено, а обстановката е елегантна и дори елитна;

  • Красиво трио в черно, което носи еклектично настроение в помещението – вариантът е удачен за дневни и стаи, в които се чете или просто се релаксира. Този модел лампа има три крушки, които са на различни нива и са антипод на скучния интериор;

  • Арт решения. Лампионът този път е с малко по-нестандартна визия. Начупена стойка, спираловидна или имитираща цветя с led – със светлината допуснете и красотата.

Както стана ясно, изборът на осветление за жилището е въпрос, който може и да ни затрудни, ако не се информираме предварително. Сред множеството решения се нареждат и лампионите, които можем да отнесем в категорията “акцентна светлина”. Излъчват насочваща светлина и са подходящи за хол, спалня, детска стая и др.