Победителката в конкурс за красота в Шри Ланка е била наранена след като короната й е била принудително отстранена, съобщава "Дейли Мейл".

Според информацията, титлата "Мисис Шри Ланка" е спечелена от 31-годишната Пушпика Де Силва. Обаче малко след това, носителката на същата титла от 2019 г., 28-годишната Каролайн Джури, която освен това е и "Мисис Свят", е заявила, че Пушпика Де Силва не може да бъде носител на титлата, тъй като се намира в процес на развод.

Джури е свалила короната от Де Силва още на сцената и по време на директно телевизионно предаване и я е предала на жената, която се е класирала на второ място.

Де Силва е напуснала сцената в сълзи. По-късно на страницата си във Facebook тя е написала, че след инцидента й се е наложило да посети болница поради нараняванията си по време на премахването на короната от главата й. Тя също така е съобщила, че възнамерява да се обърне към съда във връзка с инцидента.

Според правилата на конкурса, в него могат да участват само омъжени жени. Де Силва се е разделила със съпруга си, но официално все още не е разведена.

Както са съобщили организаторите на конкурса, короната е била върната на Пушпике Де Силва като освен това са й поднесени извинения. Джурие, която е премахнала короната от нейната глава, е била разпитана от полицията.