Бургаски ученици с много ентусиазъм и любознателност дават живот на роботи, като проявяват заряд на бъдещи инженери. Те са част от откритите уроци по роботика, организирани от Robopartans, които се провеждат в Бургас. Децата и родителите там ги очакват пълни с интересни мигове и емоции часове, в които всеки може да прояви своята изобретателност и съобразителност.


„Идеята на урока е да се запознаят учениците с роботите ни, затова не насилваме никого да решава от трудните ни задачи. Най-често е достатъчно да „съживим“ робота, като му програмираме усмивка, говор и движение. Но в урок без предизвикателство няма тръпка, за това винаги сме приготвили и по няколко тежки мисии за по-големите ентусиасти.“, посочват организаторите.
Желаещите да се докоснат до машините на бъдещето могат да доведат и свое другарче, с което да работят заедно на станция, тъй като там те работят по двама.
Откритите уроци дават старта, чрез който децата могат да открият и навлязат в света на роботиката и да продължат с обучението си с организирани курсове. С тях всеки Робопартанец придобива по-практичен поглед върху науката. Учениците могат сами да си поставят цели и да ги реализират чрез роботите, докато курсът на обучение продължава да ги въвежда в Състезателна Роботика, Програмиране и Технологии.

Как протича урокът?
В занятията, на една работна станция (робот+конструктор+лаптоп) работят по двама ученика, затова в началото на урока учениците се групират с техни връсници или познати. През първите 30 минути построяват малко роботче, след което имат около 40-50 минути за програмиране. В края на часа роботът се разглобява, а кутията се подрежда. Родителите са добре дошли да останат в залата, а могат и да дойдат не по-късно от 20 минути преди края на урока, за да видят какво са постигнали децата.

Кога и къде?
Желаещите да се включат в демо уроците могат да отбележат удобен за тях ден и час във формата за записване - ТУК или на тел. 0893629492 - Алекс Бучков, а от школата ще се свържат с тях за потвърждение.
Школата се помещава в училище „Френе“ на улица „Михаил Лермонтов“ 11.