Стотици местни жители и гости на Приморско излязоха заедно да отбележат празника на града. Песни, танци, много усмивки и настроение оживиха центъра на града навръх 24-ти май, който е повод за двойно тържество.

„Имаме невероятния шанс да отбелязваме своя празник на една от най-значимите дати – 24-ти май. Това може да ни изпълва с гордост, така както и фактът, че Приморско се променя. Посрещаме светлата дата с нов музей, реновирано читалище, променен център, както и със собствено пристанище. Приморско придобива европейска визия, но запазва и собствената си идентичност. Скоростта и посоката на развитие ще се запазят, за да бъде градът по-красив, по-желан и по-приветлив”, каза кметът на морската община Димитър Германов.

Гости на празника бяха депутатът от ГЕРБ Румен Желев, директорът на Регионалната агенция по безопасност на храните – Бургас д-р Георгми Митев, присъстваха представители на общинската администрация и местния парламент. В празника се включи и делегация от Полша, която се представи със свои фолклорни изпълнения.

Предната вечер пищна заря и концерт на Михаела Филева и Любо Киров вдигнаха градуса на настроението.