Кметът на Община Созопол, директори и преподаватели от детските градини „Здравец“ и „Снежанка“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и родители проведоха среща, на която поставената тема за обсъждане бе бъдещото сформиране на предучилищна група.

До сега предучилищното образование се провеждаше само в училище, като то бе полудневно – до обяд.

Тихомир Янакиев предостави на родителите избор – да запишат своите деца за подготвителна група в училище или в детска градина.

В училище „Св.Св. Кирил и Методий“ обучението ще бъде целодневно - до 18:00ч., без обеден сън, като то ще включва закуска, обяд и следобедна закуска и дейности по интереси – рисуване, спорт, изучаване на английски език и др. Няма да бъде ограничено правото и на родителите, които желаят децата им да посещават групата само до обяд.

По желание на родители, предучилищна група ще бъде сформирана и в детската градина. Обедният сън е част от дневния режим, а обучението и на двете места ще се провежда по една и съща програма и помагала. Тъй като помещенията в ДГ "Здравец" са четири, обособяването на такава група там ще доведе до обединяване на първа, втора и трета възрастова група в две.

Приемът на документи за записване в подготвителна група (6 г.) ще бъде в дните от 22.06.2020г. до 30.06.2020г. Необходимо е да бъде подадено заявление по образец на мястото, където желаете да запишете своето дете, съобщиха от общинската администрация.

На 30.06.2020г. от 17:30ч. в НЧ „Отец Паисий“ ще се проведе отново среща, за да бъдат уточнени финалните решения, които ще бъдат взети след разглеждане на подадените заявления.