Сензационни разкрития за строежа на Алепу от Константин Греберанов: Емисари предлагаха по 5000 евро на общински съветник

img

Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през 2007-2008 г., за да гласуват община Созопол да продаде земята край Алепу, където днес израстна скандалния строеж на Шофьорския плаж. Това каза пред "Тази събота" Константин Гребенаров, който е бивш общински съветник от ГЕРБ и бивш областен управител на Бургас.По думите му са идвали емисари, които са предлагали тази голяма сума.

Според Гребенаров вероятно някои са взели парите. „Имаше 8-9 човека, които бяхме против тогавашния кмет Рейзи и продаването на земята, казахме, че няма да гласуваме, когато влязохме, 4-ма се оказахме против, 12 гласуваха „за“, поясни общ. съвет от ГЕРБ. Той посочи имената на 4-мата, защитили интереса на Созопол: това са Росен Деспов, Димитър Желев, Христо Бардуков и самият той.

Първоначално намеренията бяха много добри, общината участва със земя, на която ще се построи туристически комплекс, който общината ще има част и ще печели средства, обясни още Гребенаров. Строежът започна миналата зима. След обществено недоволство, премиерът разпореди проверка. Установено беше, че като укрепва свлачището, инвеститорът изгражда и ваканционно селище и машините спряха, но за кратко. Нови проверки не откриха нарушение. Стана ясно, че вече се строи на два етапа: първо се укрепва брегът, после ще се изгражда комплексът.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"