Бойко Борисов за туризма в Бургаска област: Нашето море е безопасно, ще покажа това на сръбрския президент и гръцкия премиер

img

Поканил съм утре сръбския президент Вучич да дойде да види Балкански поток, който се работи. Работи се и по Южния газов коридор. След няколко дни ще дойде гръцкият премиер Мицотакис. Целта ни е да покажем, че нашето море, че нашите планини в момента, при този тренд на заболяването, са безопасни. Дори са лечителни за коронавируса – със слънцето, с морския бриз. Така че да примамим сърби, гърци, румънци да дойдат тук. Това заяви преимерът Бойко Борисов при посещението си днес в Бургаска област. Малко преди това кметът на Бургас Димитър Николов подчерта пред Борисов, че вече седмици наред в Бургаски регион няма констатиран случай на коронавирус и че можем да привличаме туристи като зона, свободна от COVID 19.

„От утре сваляме карантината. Много се надявах Г 7 да се съберат, но след като канцлерът Меркел и президентът Макрон отказаха, ако не са всички – няма да стане. Това, което последно разбрах, че и Тръмп е канцелирал срещата. Това не е хубав, не е оптимистичен знак. Ние се справихме добре със ситуацията, виждате, че сме работили достатъчно добре и не сме се забавили. Чартърите трябва да станат масово явление, за да може да се развие туризма. Като ги е страх лидерите да пътуват, ние колегите от Балканите пропагидараме на хората си в Сърбия, Северна Македония, Босна, на унгарците – да дойдат тук. Ако 1,5 млн. си меним туристи с Гърция – да можем да продължим“, добави Борисов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас