Кметът на Приморско Димитър Германов за летен сезон 2020: Активно работим по антикризисни мерки, туризмът няма да оцелее с поединично спасяване

img

Активно работим за конкретни антикризисни мерки за спасяване на летен сезон 2020. За да бъдат те ефективни обаче е необходимо да са в синхрон с мерките, предприемани на национално ниво. В четвъртък предстои заседание на общинския съвет, където ще предложа и ще обсъдим идеи за справяне с проблемите, предизвикани от кризата. Това обяви кметът на Приморско Димитър Германов.

Той заяви, че е в постоянен диалог както с представителите на бизнеса, така и с кметове на черноморски общини, така и с колеги от централната власт. „Това е важно, защото българският туризъм няма да оцелее с поединично спасяване и разнопосочни планове. Необходимо е общо решение и съвместни усилия. Разбира се ще се радвам и съм готов да подкрепя всяко адекватно предложение от страна на бизнеса и на гражданите. Но понякога не всички мерки и предложения, колкото и добре да звучат, се оказват най - ефективното и добро решение.“, смята той.

След проведени заседания на областния и на общинския кризисен щаб може да се обобщи, че в общ план няма значителна промяна в обстановката в областта. Изпълняват се препоръките на Националния оперативен щаб и се прилагат на местно ниво заповедите на министъра на здравеопазването.

✔️ На територията на община Приморско има 11 лица, поставени под карантина. По данни на органите на реда се спазва карантинния период. Продължават всички действия за спазване на санитарно-хигиенните изисквания, като се осъществява редовно почистване и дезинфекция.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"