Ръководството на СУ,,Елин Пелин‘‘, с. Руен взе единодушно решение да дари всички парични средства от бюджета на СБКО (Социално-битово и културно обслужване) от началото на 2020 г. до днешна дата за борба с COVID-19. Tова се случи след свикан онлайн педагогически съвет. „Сумата, която нашият екип дарява е в размер на 4 953,00 лв., която ще спомогне за закупуването на така необходимата апаратура или консумативи в този кризисен момент. Да, това е само сума, която не е малка, не е и голяма, но пък е предоставена от цялото сърце на нашето училище. Защото вярваме, че ще се справим всички заедно. Екипът ни винаги е работил с мотото „Бъди полозен винаги, когато можеш“. Това сподели директорът на учебното заведение в с,. Руен Таня Петрова.

Средствата вече са постъпили по сметката на община Бургас заедно с още множество дарения, които всеки ден се публикуват в страницата на институцията. Ръководството на СУ „Елин Пелин“ успешно е преминало в режим на онлай обучение и е пренесло учебните часове в домовете на децата и родителите.

В света на глобалните технологии и интернет за няколко седмици се наложи от необикновени педагози да се превъплатим в ИТ специалисти и да принесем училището в домовете си. Тази задача не беше лесна, но се случи безпроблемно. Предвид нашата заетост с Онлайн обученията, които провеждаме ежедневно, нашият екип нямаше как да се присъедини физически към борбата срещу коронавируса. Това не ни попречи да проявим креативността, която е основа на работата ни в училище и изработихме презентация с актуална и проверена информация. С нея целим хората да бъдат информирани и да намалим чувството им на тревожност, за да поуспокоим достатъчно нажеженото ежедневие“, споделят още от руенското училище.