Рецидивистът Алекси Стоянов на 71 години е задържан за убийството на 65-годишния местен жител Коста К. в карнобатското село Церквоски

Буйният Алекси Стоянов стана печално известен преди 4 години, когато заби нож в крака на полицая от РУП-Карнобат Антон Вълчев. Тогава инспекторът отишъл на място по сигнал за буйстващ мъж. Алекси Стоянов е криминално проявен, бил е осъждан. Според местни хора имал навика да вади нож, след като се напие.

Припомняме, че 28.03.т.г. около 07.50 ч. в Районно управление - Карнобат е получено съобщение от 83-годишен мъж от с. Церковски за това, че на поляна в югоизточния край на селото открил тялото на свой 65-годишния Коста. При извършения първоначален оглед полицейските служители открили прободна рана в дясната част на тялото на мъжа, както и следи от кръв по дрехите му. В резултат на бързите полицейски действия за срок от 24 часа е задържан Алекси Стоянов. Той е осъждан многократно за телесни повреди и опит за убийство. Констатирано е, че на 27.03.т.г. вечерта той и жертвата употребили алкохол, като се черпили в дома му. При извършения в къщата оглед е намерен и иззет кухненски нож, с който вероятното е извършено престъплението. Извършени са множество процесуално-следствени действия и са назначени различни експертизи. Причините за извършеното престъпление са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство под прякото ръководство и наблюдение на Окръжна прокуратура – Бургас.