Към днес в Бургаска област: 190 души са под карантина, трима италианци подлудяват съседи, няма случай на заразен

img

190 са хората под карантина в Бургаска област към днес, няма заразен към този момент човек, съобщи шефът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след заседанието на Общинския щаб за борба с коронавируса днес. „Имаме обаждания от кметовете от другите общини – този брой всеки час се мени. Свидетели сме на вътрешна миграция. Ние сме област, която е свободна от коронавирус засега. Много хора предочитат да посоат като свой адрес за 14-дневна карантина тук. Иаме вътрешна миграция по Южното Черноморие“, каза Паздеров.

Същевременно съседи на тримата италианци, които са се настанили на квартира в центъра на Бургас, казаха, че в апартамента цяла нощ е луд купон. Музика, танци и шумни викове подлудяват хората наоколо. Чужденците били двама мъже и една жена и по нищо не личало да спазват поведение. В момента те са под карантина, но единият е публикувал във фейсбук снимка, че излиза навън, при това с нагъл текст, че никой не можел да го пзане. По случая се очаква да се намеси полицията.

Д-р Паздеров днес припомни всички лични действия, които спасяват здраве и живот. „Умолявам хората да ги правят: Да си дезинфектираме ръцете редовно, да ги мием със сапун, да носим ръкавици, да оставяме дрехите, с които сме били през деня, на терасата или в отделен гардероб, да си оставяме обувките отвън или да си напояваме платчето пред вкъщи с дезинфектант. За някои хора това е досадно, но е много важно. Наистина е важно!“, каза той.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Pees
  2020-03-20 23:48:49

  Начупете им тикваите на тея жаби

 •  
  Vanko
  2020-03-18 22:19:59

  Какво става с пробите в Приморско?От двамата завърнали се от Италия?

 •  
  Павлина Начева
  2020-03-18 18:46:57

  Спазвам всички показания за вируса.Неизлизам от домът си.

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"