Възрастните хора в Бургас, които са най-рискови за заразяване от коронавирус, могат да ползват новата мобилна услуга на Община Бургас. В момента много служители на общината са без кнректни задачи, защото са затворени културни и спортни центрове. Сформирани са няколко мобилни екипа и те могат да доставят до домовете на възрастни хора хранителни продукти и медикаменти. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов на брифинга на Общинския кризисен щаб за справяне с коронавируса.

Кметът заяви, че на тези мобилни екипи вече са раздадени служебни банкови карти от община Бургас със служебни средства, за да могат да закупуват тези продукти и да си доставят до домовете.

Детска млчена кухня става разносна, по желaние на майките, за да не се притесняват да ходят до пунктове. Те могат да заявят да имат доставка до дома си.

От утре дзапочват да фукционират два нови горещи телефона за тези услуги: 0884 469130, 0885 985693. Всеки, който иска да заяви мобилна услуга, трябва да звънне на тях.

„Медицинските сестри от детските градини и ясли, които в момента не са на работа, ще бъдат агажирани с различни дейности. Някои ще мерят температурата на пристигащите пътници от автобусите. Купили сме термометрите. Други сестри ще дават дежурства на горещите телефони и ще отговарят на въпроси за коронавируса. Детска млечна кухня започва разнос по домовете. Всички, които са си купили купони за понеделник, могат да звъннат по телефона, за да заявят доставка. А от вторник вече се преминава към доставки”, заяви зам.-кметът Йорданка Ананиева.