„България е в извънредно положение! Сега най- важното е да запазим спокойствие и да ни водят здрави и обмислени решения, а не паника. Нека бъдем отговорни, разумни и дисциплинирани”, призовава кметът на Приморско Димитър Германов. Публикуваме обръщението му към жителите на морската община.

В този важен момент спазването на правилата е това, което ще предпази жителите на община Приморско от зараза. Наложително е да помним, че носим отговорност не само на себе си, но и за околните. Призовавам Ви към солидарност, загриженост и отговорност! Знам, че в трудни ситуации можем да бъдем единни и дисциплинирани. Вярвам, че всеки жител на община Приморско ще спазва стриктно мерките, обявени от правителството, националния щаб и общинския кризисен щаб. Аз, лично като кмет, общинският кризисен щаб и общинска администрация ще направим всичко възможно, за да ограничим бъдещи негативни последствия за община Приморско.

Обръщам се към вас с призив:

Ограничете контактите и пътуванията!

Ограничете контактите с възрастните хора, които са особено уязвими!

Спазвайте максимална лична дисциплина и хигиена!

Избягвайте частни мероприятия и събирания!

Избягвайте опашки в магазините!

Избягвайте посещения в институциите, ако не е наложително!

Помнете, че от нашето поведение и дисциплината, която ще проявим зависи за колко време ще отмине опасността от COVID-19.

Нека бъдем стриктни и следваме препоръките и правилата за поведение във възникналата ситуация, без да допускаме създаване на паника. Това, което правим, е за да предпазим себе си и близките си!

Можем и сме длъжни да бъдем трезвомислещи хора!

Ще се справим!

Д-р Димитър Германов –

Кмет на Община Приморско