Ден преди 8 март, дамите от структурата на ГЕРБ в Бургас осъществиха поредната си инициатива, този път с екологична насоченост. Майки ГЕРБ и ЖЕНИ ГЕРБ обединиха усилията си и дадоха старт на „Алея на майките“. Те засадиха близо 20 дръвчета ясен в Приморски парк, между ЦУРК и тенис кортовете – предпочитано място за отдих и разходка от жители и гости на града. Жените от двете организации бяха дошли с децата си, за да дадат личен пример в опазването на околната среда.

„Не сме първите с тази идея, силно се надявам, че няма да сме и последните. Със символичното залесяване даваме пример на бъдещите поколения и искаме да мотивираме съгражданите си. Не е клише максимата, че всеки трябва да засади дърво поне веднъж в живота си. Ние даваме своя принос с малка стъпка, но сме отворени и за всички, които биха искали да се присъединят към нашата кауза. Нека заедно създадем зелено бъдеще за децата ни“, споделиха дамите от ГЕРБ.

Инициативата им е и в подкрепа на кампанията на община Бургас „Засади дърво“, която вече обхваща различни локации в града. Само преди седмица още два клуба към ГЕРБ - „Преподавател“ и „Лазур“ също осъществиха залесяване с брезички в жилищен комплекс „Лазур“.