Созополското село Присад потъна в скръб след жестоката катастрофа на изхода на изхода на Бургас в посока Созопол. Новата кметица Ванча Байлова е жената, която е една от двете жертви, пометени от турския автобус. 22-годишният загинал мъж е Тодор Тодоров от село Росен, когото местните жители познават като изключително добро и скромно момче.

Неееее, не, не е възможно. кажете, че не е истина, моля ви.“, „ Поклон Ванча! Една пълна с енергия борбена Личност!Почивай в мир приятелко!“, Ванча, Ванча, дълго време няма да повярваме , че това е истина ! АМИН !“, „Сбогом Ванча, винаги ще те помним, истински достоен и верен приятел.“, „Отиде си един истински Човек. Един Истински приятел.

Почивай в мир приятелко, дано отидеш на едно по-добро място. ПОКЛОН...“, „ Не!Не!Нееее!Няма как да си тръгнеш от нас, Ванча!Не можеш да ни оставиш,след като ни показа светлината в тунела!“, „Поклон Ванча, за винаги ще останеш в нашите сърца като добър и всеотдаен човек!“, са само част от реакциите на съкрушените жители на село Присад.

Ванча Байлова от години е мотор на обществените процеси в селото, като в предишните години беше лице на сдружението „Съмишленици за село Присад“ и отстояваше с много енергия интересите на хората. След местните избори, които спечели през октомври, тя се хвърли с много енстусиазъм в новите си начинания като кмет на селото.

Припомняме, че жестоката, но и изклчително нелепа катастрофа, стана снощи около 22 часа. Тогава първо са се ударили лек автомобил „Ситроен Пикасо“, с бургаска регистрация, управляван от 46-годишна Ванча Байлова и лек автомобил „Фолксваген Голф 3“, с бургаска регистрация, управляван от 22-годишният Тодор от село Росен. По първоначални данни „Ситроен“-ът е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от „Фолксваген“-а. Вероятно „Фолксваген“-ът е застигнал и блъснал в задната дясна половина лекият автомобил „Ситроен“.

След допускане на пътния инцидент трите превозни средства спрели, като „Фолксваген“-ът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал „Ситроен“-ът. Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по „Ситроен“-а, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента блъска последователно двамата водачи и „Ситроен Пикасо“.

"С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че внезапно ни напусна кметският наместник на с. Присад - Ванча Байлова. Беше прекъснат житейският път на един смел, енергичен и добър човек. Тя и Тодор Тодоров от с. Росен станаха жертви на пътен инцидент на пътя Бургас - Созопол. Община Созопол изказва съболезнования на семействата и близките на загиналите.", обявиха и от Община Созопол.

Екипът на БургасИНФО изказва съоблезнования на семействата и приятелите на загиналите.