Началникът на отдел „Образовиние, култура, социални дейности и спорт“ към Община Созопол Христо Бардуков пое нощна акция за спасяването на кучето, което той е кръстил Алабай, затворено в мизерия гладно и в компанията на пет котки. Апартаментът-затвор се намира на улица „Вихрен“ и е собственост на известния сред съседите си Наско Царя. Бардуков и Наско Царя снощи имаха нелицеприятен словесен сблъсък, при който общинският служител, отишъл там като съвестен гражданин, е буквално залят от долнопробвни обиди, твърдения и квалификации. Всичко това Бардуков излъчва на живо във фейсбук профила си.

Бардуков твърди, че животните, затворени в жилището, гладуват и вдигат на крак съседите с виене. Над апартамента се намирало жилището на възрастна жена, която била най-потърпевша.

При пристигането си на адреса снощи, Бардуков заварва Алабай гладен, сред стая с потрошени останки от мебели и много мръсотия. Оттам изскачат и пет котки. „Това е изродщина. В луда държава живеем.“, коментира Бардуков. По данни на съседи по това време Наско Царя би трябвало да се намира на лечение в Психодиспансера, но малко по-късно именно той се появява в жилището си.

Тогава настава и изключително грозната сцена, при която Бардуков буквално е залят от нападки, в които са набъркани и деликатни твърдения от личния му и семеен живот, множество обиди, дори и заплахи. „Копелдак, ще ме запомниш, мухльо“, са сред най-безобидните реакции на собственика на потресаващото жилище.

„Кучето е принудено да гладува и подлудява целия район. Призовавам институциите да се вземат ръце. Самосезирайте се!“, зове Бардуков.