Близнак размаха нож в центъра на Айтос, защото трима мъже принуждавали брат му да пие и да пуши трева, след което го пребили. Дошлите на място полицаи открили край Джамията близнака, който бил във видимо нетрезво състояние, а от джоба му се стърчал ножът.
Свидетелите, станали очевидци на случая заявили, че нападателят е предизвикал възмущението им. Той пък признал вината си и искрено съжалил за извършеното, като заявил, че повече няма да се повтори.
По-късно той е бил наказан с глоба от 100 лева за дребно хулиганство.
„Съдът приема, че причина за поведението на нарушителя е алкохолното опиянение, което е занижило значително възможностите му за самоконтрол и преценка на ситуацията. Съдът напомня, че пияното състояние не е извинително обстоятелство. При тази фактическа обстановка, съдът приема, че чрез непристойната си проява, спрямо сочения за пострадал е нарушил обществения ред и спокойствие. Деянието му, следва да се квалифицира, като дребно хулиганство..., защото действията му не се отличават с особена дързост, както и с продължителна упоритост, не са дадени и в особено груба форма. Хулиганство“, сочи в мотивите си Айтоският районен съд.