Цехът, който изгоря тази нощ в сунгурларското село Черница работел предимно за износ в чужди страни, включително и в Швейцария. Собственикът е местния жител Руси Андреев, който живее в Бургас и от години развивал дейността си. В цеха работели повече от 20 души, сред които хора от селото и от Сунгурларе.

„Голяма трагедия. Снощи малко преди полунощ спря тока и си помислихме, че отново някой краде жици, защото това се случва често. Излязох да видя какво става и видях пламъците. Бяха огромни, в края на селото, но близо до къщите. Добре, че нямаше вятър. Обадихме се на тел. 112. Дойде една пожарна. Всичко изгоря.“, разказаха местни жители пред БургасИНФО. Според тях обектът е имал пазач, който е бил на работа, когато забелязал огъня. „Всичко изгоря, вътре имаше стока, трактор, ремарке“, коментираха хората.

Припомняме, че сигналът за пожара е подаден снощи, около 23.10 ч., в Районно управление – Сунгурларе. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. От инцидента цехът изгорял напълно, като е засегнат и склада за готова продукция, в който се съхранявала и стопанска техника. При извършения първоначален оглед не са установени следи от умишлен палеж. Предстои провеждането на повторен оглед в светлата част на денонощието. По случая е образувано досъдебно производство.