Шоуспектакълът на арт трупа "Тиенихуей", част от културно-туристическото турне "Процъфтяващият път на коприната" - "Живописна Джъдзян", ще бъде представен в Бургас от артисти от китайския град Нинбо на 5 февруари (сряда), от 18:30 часа, в голямата зала на Драматичен театър "Адриана Будевска".

В актьорския състав на трупата са първокласният актьор Джан Сяодзюн, който е носител на китайската театралната награда "Сливов цвят" (най-престижната награда за индивидуални изпълнители в Китай - Бел. р.); носителят на китайското нематериално културно наследство Сюе Цяопин - шесто поколение изпълнител на Пиндяо опера "Игра със зъби", изпълнителят на спектакъла с маски "Променящото се лице" - У Дзиенчън, който е доайен на това сценично изкуство и участва с този спектакъл в Международната интернет конференция, както и още много талантливи артисти. Състояща се от 26 души, атрактивната трупа ще представи различни елементи от традиционната китайска култура, сред които фокуси, изкуството на променящото се лице, акробатични номера и традиционна китайска музика.

Спектакълът се организира от Китайски Културен Център - София в партньорство с Община Бургас като част от поредицата събития, посветени на честванията на Китайската нова година /26 януари/ и Празника на фенерите "Юенсяо дзие" /08 февруари/. Изключително важни традиционни китайски празници, те биват отбелязвани тържествено и пищно не само в Китай, но и навсякъде по света от почитатели и последователи на китайския бит и култура. В Бургас през последните години честването на Китайската нова година се наложи като едно от атрактивните културни събития в общинския календар, различно и обогатявано всеки път, за да изненада и радва своята нетърпелива и любознателна публика.

Билети за спектакъла можете да закупите на Билетна каса "Часовника" на символичната стойност от 5.00 лева.

Допълнителна информация: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/41102