Пример за доброта в Приморско: Ученици и учители правят базар в помощ на седмокласничката Денка, събират средства за брайлов дисплей

img

Ученици и учители от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Приморско организират днес благотворителен Коледен базар. Той е в изложбената зала на Община Приморско.

Каузата на мероприятието е събиране на средства за закупуване на брайлов дисплей за компютър, необходим за интеграцията и подпомагане учебния процес на ученичката Денка. Ставракева от 7 б клас, която е с пълна слепота, но въпреки това се обучава успешно вече седма година в училището на индивидуален учебен план, в комбинирана форма на обучение. Допълнително с детето работи и тифлопедагог в Бургас. Денка е с изявени дари. През учебната 2018/2019 спечели първо място на Деня на таланта с музикалните си изпълнения на йоника и превъзходния си глас.

„Надяваме се на Вашето активно участие, подкрепа и съпричастност, за да успеем да направим малко по-лек и интересен живота на едно дете, нямало шанса да е здраво като останалите“, призовават организаторите.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав