Марихуана, приготвена за пазара, на стойност около 300 хил. лева е открита при полицейска операция в айтоското село Чукарка. Дрогата е била намерена в двуетажна къща. Това стана ясно на брифинг с участието на окръжния покурор Георги Чинев и директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров, който се провежда в момента.

„Установени са 6,5 кг марихуана, подтотвена за пазара на дребно, както и още 6 чувала със същата цел. На място в къщата е открито и задържано едно лице.“, каза старши комисар Сотиров.

Намерена е била и въздушна пушка, везна, ножици за марихуана.

Откритите 6,5 кг са 22 000 дози, които са на стойност 300 000 лв., стана ясно на брифинга. Другото количество от 20кг., което е било в неизсушен вид в чувалите, би било на същата стойност в сухо състояние. Приготвената продукция от 6кг. е била вакуумирана. Марихуаната е била с много високо качество.

Старши комисар Сотиров подчерта, че дрогата не е била допусната до пазара. Тя била предназначение именно за разпространение в Бургаска област. Прокурор Чинев подчерта доброто взаимодействие между институциите при провеждането на акцията.

Задържан е 38-годишен мъж, който е български гражданин, осъждан. На него е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на високо рискови вещества. Часове по-късно е задържан и втори мъж, който все още няма повдигнато обвинение. Двамата арестувани са баща и син.