Подобряване на инфраструктурата и създаване на условия за развитие на селския туризъм са двата основни приоритета, които представи пред жителите на село Бръшлян кандидатът за трети кметски мандат от ГЕРБ Илиян Янчев. Той подчерта, че успешното управление на община като Малко Търново изисква непрекъсната активност, голяма упоритост и постоянна връзка с хората. Янчев се срещна с жителите на прочутото с красивите си странджански къщи село заедно с кандидатите за общински съветници от партията. Заедно с него бяха народният представител Диана Саватеваи кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Иван Янгьозов, Здравко Василев, Красимир Стефанов, Коста Казаков, Атанас Прангов, Калина Неделчева, Дико Войков и Веселина Градева.

Двама от листата – Василев и Неделчева, са представители на с.Бръшлян и развиват в населеното място успешен туристически бизнес.

„Община Малко Търново има нужда от борбен и енергичен кмет като Янчев, който е доказал, че работи със сърце за региона. Едно от предимствата на листата е, че в нея са включени хора от различни професионални сфери, но всички те са местни, познават особеностите на общината и за това съм убедена, че ще бъдат силен екип за гърба на Янчев“, сподели Диана Саватева.

„Повечето от местните виждат в екологичния и селския туризъм най-реалната възможност за съхраняване и съживяване на Странджа. В процеса на разговора възникна идея за среща с представители на различни институции, която да се проведе в началото на идната година“, коментира Илиян Янчев пред присъстващите. Целта е да се обсъдят варианти за разширяване на този бизнес – облекчения за малките туристически фирми, ускоряване на процедурите, свързани със статута на селището като архитектурен и исторически резерват, създаване на нови екопътеки и атракции.