Кандидатът за пети мандат кмет на село Бата Георги Георгиев отчете пред жителите на селото свършените дейности през последните четири години. Той акцентира на това, че след построяването на втория етаж на местното училище ОУ „Христо Ботев”, през 1966 г., за първи път е извършен цялостен ремонт на покрива му. Освен нов покрив, със средства по капиталовата програма на Община Поморие е изцяло ремонтиран физкултурният салон, класните стаи и компютърният кабинет в училището. Георгиев припомни и за посещението на министъра на образованието Красимир Вълчев в селото. Със съдействието на народния представител Ася Пеева, която също присъства на срещата в с. Бата, министърът пое ангажимента за осигуряване на финансиране за изграждане на спортна площадка в двора на училището.

Друг акцент на кандидат-кмета на с. Бата беше ремонтирането на четири улици и осигурените, чрез подписан договор с ДФ „Земеделие”, близо 6 млн. лева за реконструкция и рехабилитация на водоснабдителните мрежи в селата Бата и Страцин. Проектът е в процес на изпълнение.

С добри думи на признателност за свършената работа, жителите на Бата припомниха на кандидата за кмет на община Поморие Иван Алексиев, че има само едно неизпълнено все още негово обещание, а именно изграждане на заслон за най-малките жители на селото, които ежедневно пътуват до детската градина в с. Страцин.

„Приемам критиката и най-отговорно ви заявявам, че едно от първите неща, с които ще се заема ако бъда избран за кмет, това е осигуряване на помещение – сухо и топло, в което да има подходящи игри и занимания и където родителите спокойно да поверят децата си в ръцете на учител, който ще ги придружи в автобуса до детската градина в Страцин.”, каза Иван Алексиев.

На срещата бяха представени всички кандидати за общински съветници и кметове на кметства от ПП ГЕРБ Поморие.