Антон Спасов е едно от ярките имена в листите на политическите партии за местните избори в Бургас. Той е играл и за двата бургаски тима – „Черноморец” и „Нефтохимик”, като с последния става голмайстор на България през 1997г. След блестяща кариера на терена, в момента Спасов е съсредоточен върху развитието на младите таланти, като главен треньор на школите на ФК „Бургас Спорт”. Именно желанието му да помогне спортът в морския град да придобие нов, модерен и по-успешен облик, който да привлича децата, е причина Антон Спасов да е кандидат за общински съветник. Той е на четвърто място в листата на СДС-Бургас.

- Г-н Спасов, защо избрахте да се явите на изборите в Бургас точно със СДС?

- Първо искам да благодаря за поканата от СДС – Бургас да бъда в тяхната листа. Останах очарован от хората, които са в листата и хората, които работят в СДС. Причината, заради която приех е, че те са известни не с обещания, а с това, че изпълняват поетите ангажименти. Дори сега, до предизборната им платформа стои и отчет какво са свършили през изминалия мандат.

- Коя ще е каузата, която ще защитавате в следващите четири години, ако станете общински съветник?

- Моята дългогодишна кауза, за която ще работя, е спортът в Бургас. Той винаги е бил обединяващ за хората, но когато е на едно добро ниво. Има нужда да подобрим спортните бази, да увеличим субсидиите, за да подпомогнем детско-юношеските школи. Не говорим в частност само за футбол, баскетбол или волейбол, а общо за спорта в Бургас. Той трябва да се развие във всяко едно отношение.

- Коя е най-голямата промяна, от която спортът в града има нужда?

- Освен подобряването на спортните бази, трябва да се инвестира в обучение и профилиране на млади специалисти. Треньори винаги е имало, но е правилно самото обучение и методика, която се използва, да е единна, а не всеки да дърпа чергата към себе си. Това е валидно особено за успехите ни във футбола. Имаме талантливи деца в града и е жалко, когато виждам, че отиват другаде, за да търсят варианти за своето развитие, при условие, че ние можем да създадем това тук. Аз ще дам всичко от себе си, за да не казват родителите: „Търся по-добри условия за развитие за своето дете”. Ние можем да създадем тези условия тук, за да задържим нашите таланти в Бургас, и аз зная как това да стане.

- Ще вземете ли отношение по казуса със стадионите?

- Стадионите са болна тема за бургазлии и можете да бъдете сигурни, че като футболен човек няма да остана безразличен. Ще направя всичко възможно за по-бързото решаване на този проблем. Има варианти, но по тях трябва да се работи по-експедитивно. Спънките са основно собствеността, но колкото по-бързо се преодолеят, ще е толкова по-добре за футбола. За мен е непонятно нашите професионални отбори да плащат наеми или да играят в други градове.

- Кое е нещото в спорта, което днес липсва, като сравнявате с времето, когато Вие бяхте млада футболна надежда?

- Виждам, че все по-малко хора спортуват. Дали заради начина на живот и навлизането на новите технологии, но в момента уличният спорт липсва. Моята идея е да насърча организирането на турнири и повече състезателни мероприятия между училища , за да може да запалим децата по спорта, а не само да го гледат по телевизията или на телефоните си. Спортни турнири може да бъдат провеждани и между отбори на различни фирми и предприятия. Това ще стимулира интереса към спорта. Те могат да бъдат провеждани няколко пъти в годината безплатно на общинските комплекси.

- Защо бургазлии трябва да Ви гласуват доверие?

- Защото съм човек, чиято кариера и живот са свързани изцяло със спорта и ще работя много за неговото подобряване.