Домати и чушки по 60 стотинки, чорапи по 50. Вижте къде ходят на пазар бургазлии

Всеки вторник и четвъртък бургаски семейства отиват да напълнят хладилника с предни стоки и да обогатят гардероба си. Дестинацията е Средец, а цените нямат нищо общо с тези в областния град. Доматите са по 60 стотинки, червените чушки също. Дефицинтата и трудна за отглеждане бамя е 3 лв. за килограм, а зеленият боб се харчи по два. Три лева за кило е и сухият боб /при 6 в Бургас/, а цената на ябълките е 50 стотинки.
Два пъти седмично производители от района изнасят прясна стока, която е месно производство, не е третирана с нитрати и няма нищо вносно в нея.
Пазарът се помещава в парка и всяка алея е обособена. На една са зеленчуците и меда, на друга дрехи втора употреба, където за никакви пари можеш да си купиш истински памучни чаршафи, някои употребявани, други не. С голям късмет и ровне попадаш на нови блузи и анцузи, суитчъри и дънки за два-три лева парчето. Здраво дебело яке пък се намира за пет лева.
На отделна алея са сергии със стоки на български производители, взети направо от завода. Там чорапите са по 50 стотинки чифта, има и по левче. Долното бельо е по лев и 50, дори красиви блузи и ризи могат да се намерят на сметка. Някои продавачи носят стоката си с каруци и конете кротко пасат в парка, докато пазарът приключи. Други пък я мъкнат с каравани. Те цяла седмица обикалят района, като единия ден пазарът е в Средец, на другия в Елхово, на третия чак в Тополовград. Почиваме само в неделя, сподялат продавачите.
Бургазлии пък са толкова доволни, че дори на връщане си купуват хляб от местната фурна, чийто вкус няма нищо общо с този, изложен по витрините на бургаските маркети.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Дона
  2019-10-14 21:23:26

  А по-добре ли е да купуват вносни пластмасови домати от хипермаркетите? Ходила съм на този пазар. Винаги купувам тенекия сирене оттам. Вкусно и истинско!

 •  
  Мариана
  2019-10-14 20:04:38

  Поредният битпазар, защо не снимате какви са тези домати по 60 ст. и дали са от производител или просто обрани от някой чужд имот. Коя е тази българска фабрика , която продава чорапи и бельо на тези цени, освен ако не е брак или изнесено от някой работник. Като си сложите 10 лева за гориво и изгубеното време покуоките са супер изгодни!

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка