Пламен Петров, е по-известен като Легендата. Няма загубена точка на тепиха в бразилското Джиу джицу, 9-ти е в световната ранглиста, ММА- съдия и предприемач. Президент на единствения в Бургас МС клуб "Хулиганите“.

Сега за първи път влиза в надпреварата за местния вотв листата на Константин Бачийски:

- Г-н Петров, защо решихте да влезете в листата на Константин Бачийски? Рокерите като Вас, не са ли надпартийни?

- Аз все още не съм партиен и съм от гражданска квота на Средна европейска класа. С Константин Бачийски поддържаме единствения клуб по бразилско джиу джицу в Бургас. През дългата и студена зима, докато спортувахме, той забелязваше моята реакция като гражданин за нередностите в Бургас. Каза ми, че има нужда от такива хора в Общинския съвет - с позиция за решаването на проблемите. Хора, които да отстояват мнението си.

За разлика от големите партии, в които се гласува под строй, в Средна европейска класа са доказали, че всеки има право да гласува по съвест. Бачийски и СЕК уважават мнението на всеки един.

- Какво искате да промените с участието си в местното управление?

- Това, което се набива на очи е приоритетът, който се дава на фирми от чужди градове при печеленето на обществени поръчки. Причината, е че самата общинска администрация поставя такива условия за участие, че местния бизнес няма шанс да спечели търговете. А след това често ги наемат като подизпълнители, но разбира се, на много ниска цена. Не мисля, че е справедливо спрямо бургаските фирми.

- Искате по-голямо участие на местния бизнес в обществените поръчки?

- Естествено и логично е всеки хазяин да управлява дома си. Предложението на Константин Бачийски е да бъдат премахнати дискриминационните условия, чрез които се отстранява реалният бизнес от обществените поръчки. По този начин ще се създаде конкуренция, цените които плаща Общината ще паднат и поръчките ще могат да се печелят от фирми, които реално извършват тази дейност, а не от посредници. Проблемът е, че точно тези посредници често са създадени само и единствено да прибират комисионните. Ето защо подкрепям Бачийски!

Искам да подчертая, че моят бизнес, също като неговия по никакъв начин не е свързан с Бургас, не е обвързан с обществени поръчки и не зависи от администрацията.

- - Къде смятате, че ще ви е по-трудно в битките на ринга или в Общинския съвет?

- - Нямам опит в Общинския съвет, но мисля, че там битките са жестоки. Защото се водят задкулисно. А на ринга и на тепиха заставаш очи в очи с друг мъж като теб и всичко е честно.

- - Т.е. в политиката има забранени удари?

- - Аз мисля, че там позволени не се ползват.

- - Това ли е причината да подкрепите Бачийски, за да му дадете рамо?

- - Абсолютно. Освен, че го харесвам като човек и като приятел, смело мога да кажа, че той практически е човекът, който върши най-много работа в местния парламент за град Бургас. Но, за разлика от другите политици, той не е фейсбук звезда. Не си прави пи ар, а със собствени средства финансира дела от името на Общината, за да защити бургазлии.

- - Само двамата ще можете ли да извоювате победи за хората?

- - Битката „Давид – Голиат“ не е мит. Дори и сам Константин е успял да извоюва четири или пет големи победи за Бургас, а това са победи срещу системата. Ако сме повече, шансовете ни значително се увеличават.

- - На подкрепата на кого разчитате- на спортните среди, на рокерите?

- - Честно казано на техните гласове разчитам. Когато научиха, че ще участвам, много хора ме потърсиха и изразиха желание да ме подкрепят, да ме представят на техните приятели, на техните семейства - като човек, на който могат да разчитат. Толкова голяма подкрепа дори аз не очаквах.

- - Имате ли увереност, че ще можете да направите промените, които искате в Общинския съвет?

- - Личната увереност аз я имам. Но дори и на война, ти излизаш и воюваш срещу мъже със същия набор от хватки и тактики, със същото оръжие. Това, което днес всички ние виждаме в политиката е, че нещата се вършат на тъмно. Това не е моята материя. Смятам обаче, че и там с Константин Бачийски ще успеем да намерим визьора за нощното виждане и да изкараме на светло тези решения, които ще подобрят живота на хората в общината.

- - Защо бургазлии да подкрепят листата на Бачийски, Вас, неговия екип? Сам казахте, че той не е медиен образ…

- - Ние виждаме, че нашите политици стават популярни чрез методи, които заблуждават обикновения гласоподавател. За разлика от останалите политици, бургазлии не знаят, какво Бачийски наистина е направил за града си, защото той е вършил всички неща, без да търси медийна популярност. Понякога, даже други кандидати се закичват с постигнатото от него, като пример мога да посоча, че именно негова е идеята за фонд за стимулиране на полетите на авиокомпаниите до Бургас.